طريقة عمل البسبوسه طريقة عمل البسبوسة بطريقة سهلة و طعم زي المحلات . المكونات ٣٥٠ جم سميد خشن ٨٥ جم سمنه سايحه ١٠٠ مل لبن حليب ٥٠ جم عسل جلوكوز او عسل نحل ١٧٥ جم سكر ٣٠ جم جوزهند مبشور المكونات بالكوب ٢¼ كوب سميد خشن ½ كوب سمنه سايحه ½ كوب لبن حليب ١ معلقة كبيرة عسل جلوكوز او عسل نحل ١ كوب سكر ٢ معلقة كبيرة جوزهند مبشور للشربات ١ كوب سكر ١½ كوب ماء ١ معلقة كبيرة عسل نحل او عسل جلوكوز ١ معلقة كبيرة زبدة او سمنه بلدي . الطريقة يتم دعك او بس السميد وجوز الهند مع السمنه السايحه . نفركهم كويس لحد مانتاكد ان كل حبيبات السميد اتغلفت بالسمنه، تعتبر دي اهم خطوه ف كسرولة هنحط اللبن والسكر والعسل مع بعض ونقلبهم كويس بمعلقه ع شأن مندخلش هوا في الخليط ونتاكد ان السكر كله داب . لو في صعوبه في تدويب السكر ممكن ندفيهم ع نار هاديه لحد مايدوب بس منطولش النار عليهم . هنحط خليط اللبن علي السميد والسمنه ويادوب نخلطهم مع بعض ناخد بالنا مش هنعجن . في صينية مقاس ٢٥ هنوزع الخليط بالراحه وممكن نهبد الصينيه علي الرخام...
الكوسا ثمرة صيفية تنتمي إلي عائلة الخيار و البطيخ و هناك العديد من فوائد الكوسا الصحية ، و تستخدم في الغالب في الكثير من الأطباق . و هي من أنواع القرع أو ما يطلق عليه بالإيطالية ” السكواش ” . و أطلق عليها الفرنسيون ” كوسا ” ، و عادة ما يتم طهي الكوسا لعمل أطباق لذيذة أو يتم تقطيعها شرائح نيئة و وضعها علي السلطات . لها ألوان متعددة سواء الأصفر أو البرتقالي أو أخضر . تشبه الخيارة في الشكل و يتم جمع الكوسا عندما يكون طوالها حوالي 8 سم و البذور لينة و ناضجة ولونها نضر . تحتوى "الكوسا "على العديد من العناصر الغذائية المهمة من فيتامينات ومعادن التى تحتوى على فوائد صحية عديدة منها تحسين النظر، والعناية بالبشرة، وتقوية جهاز المناعى، والوقاية من السرطان، وغيرها من الفوائد التى ذكرها الموقع الأمريكى " organicfacts ". من الاطباق الاشهر للكوسا هو طاجن الكوسا بالبشاميل ،من الاطباق الشهيه ، خفيفه ،ومقبوله لدي الاطفال ،كما انها لا تأخذ وقت للتحضير طويلا فهي تعتبر من الاطباق السهله . واليكم التفاصيل ❤ 🍲 نوع الوصفة : أطباق ر...
السمبوسك واختلفت الاقاويل عنها السمبوسة والسنبوسك والكلزوني والفطاير الهشه مسميات كتير ليها بطعم مبهر حقيقي ،ومحبوبه للاطفال والكبار. للسمبوسك اكتر من طريقة عجينه الفطير عجينة باضافة النشا عجينة بالبيكنج بودر 🌷🌷🌷🌷🌷🌷 الطريقة دي بعجينة الفطير السمبوسك الميزة فيها انها ممكن تتخزن من غير ماتشرب زيت لما تتقلي بعد التخزين . المكونات : ٤ كوب دقيق ذرة ملح ٢ معلقة كبيرة سكر ماء للعجن مكونات بسيطة جدا 🌷🌷🌷🌷🌷 طريقة التحضير ⬇️⬇️⬇️⬇️ نخلط كل المكونات الجافه معا. نضيف الماء حتي تتكون عجينه متماسكة بيضاء. من الخطوات المهمه تدليك العجينه فيما لا يقل عن ١٠ دقائق ،ودا عشان يظهر عرق الدقيق في العجينه وتبقا متماسكه واحنا بنفردها متتقطعش . هنسيب العجينه ترتاح ساعه او اكتر لتسهيل عملية الفرد. وتبدأ نفرد بالدقيق وبعدين نكمل بالزيت لحد مايظهر الرخام من تحت العجينه كما موضح بالصورة هنا هتفرق الخطوات عن الفطير العادي . هنلفها رول طويل علي بعضه متخيلين عدد الطبقات والتوريق...
تعليقات
إرسال تعليق