كفتة الحاتي 🍲 نوع الوصفه : أطباق رئيسية 🍽عدد الأفراد : تكفي ٢ – ٤ ⏱ مدة التحضير : ١٥ دقيقة ⏱ مدة الطهي : ١٥ دقيقة المكونات : ٥٠٠ جم لحم مفروم خشن ١ بصلة وسط مفرومه ناعمه ١ معلقة بقدونس مفروم ١ معلقه صغيرة ملح طعام ١/٤ معلقة صغيرة فلفل أسود ١/٢ معلقه صغيرة بهارات لحمه " اختياري" رشة جوزة الطيب ١/٤ معلقه صغيرة بيكنج بودر الطريقة : في بوله نضع اللحمه المفرومه تكون مفرومه خشنه نضع تفل البصل بعد تصفيته باستخدام مصفاه في البوله نضيف البقدونس والملح والفلفل الأسود و والبهارات ورشة جوزة الطيب نخلطهم معا حتي تمام التجانس قبل الطهي مباشرة نضيف البيكنج البودر وتعجن تتشكل اصابع الكفته باستخدام اليد او علي سيخ ولكن يفضل السيخ او الخله...
الكوسا ثمرة صيفية تنتمي إلي عائلة الخيار و البطيخ و هناك العديد من فوائد الكوسا الصحية ، و تستخدم في الغالب في الكثير من الأطباق . و هي من أنواع القرع أو ما يطلق عليه بالإيطالية ” السكواش ” . و أطلق عليها الفرنسيون ” كوسا ” ، و عادة ما يتم طهي الكوسا لعمل أطباق لذيذة أو يتم تقطيعها شرائح نيئة و وضعها علي السلطات . لها ألوان متعددة سواء الأصفر أو البرتقالي أو أخضر . تشبه الخيارة في الشكل و يتم جمع الكوسا عندما يكون طوالها حوالي 8 سم و البذور لينة و ناضجة ولونها نضر . تحتوى "الكوسا "على العديد من العناصر الغذائية المهمة من فيتامينات ومعادن التى تحتوى على فوائد صحية عديدة منها تحسين النظر، والعناية بالبشرة، وتقوية جهاز المناعى، والوقاية من السرطان، وغيرها من الفوائد التى ذكرها الموقع الأمريكى " organicfacts ". من الاطباق الاشهر للكوسا هو طاجن الكوسا بالبشاميل ،من الاطباق الشهيه ، خفيفه ،ومقبوله لدي الاطفال ،كما انها لا تأخذ وقت للتحضير طويلا فهي تعتبر من الاطباق السهله . واليكم التفاصيل ❤ 🍲 نوع الوصفة : أطباق ر...
طريقة عمل البسبوسه طريقة عمل البسبوسة بطريقة سهلة و طعم زي المحلات . المكونات ٣٥٠ جم سميد خشن ٨٥ جم سمنه سايحه ١٠٠ مل لبن حليب ٥٠ جم عسل جلوكوز او عسل نحل ١٧٥ جم سكر ٣٠ جم جوزهند مبشور المكونات بالكوب ٢¼ كوب سميد خشن ½ كوب سمنه سايحه ½ كوب لبن حليب ١ معلقة كبيرة عسل جلوكوز او عسل نحل ١ كوب سكر ٢ معلقة كبيرة جوزهند مبشور للشربات ١ كوب سكر ١½ كوب ماء ١ معلقة كبيرة عسل نحل او عسل جلوكوز ١ معلقة كبيرة زبدة او سمنه بلدي . الطريقة يتم دعك او بس السميد وجوز الهند مع السمنه السايحه . نفركهم كويس لحد مانتاكد ان كل حبيبات السميد اتغلفت بالسمنه، تعتبر دي اهم خطوه ف كسرولة هنحط اللبن والسكر والعسل مع بعض ونقلبهم كويس بمعلقه ع شأن مندخلش هوا في الخليط ونتاكد ان السكر كله داب . لو في صعوبه في تدويب السكر ممكن ندفيهم ع نار هاديه لحد مايدوب بس منطولش النار عليهم . هنحط خليط اللبن علي السميد والسمنه ويادوب نخلطهم مع بعض ناخد بالنا مش هنعجن . في صينية مقاس ٢٥ هنوزع الخليط بالراحه وممكن نهبد الصينيه علي الرخام...
تعليقات
إرسال تعليق