بريوش ‏شم ‏النسيم

خبز البريوش 

من الوصفات اللذيذه ومحبوبه ومرتبطة بأعياد شم النسيم. 

المكونات :
٥٠٠ جم دقيق متعدد الاستخدام
١٠٠ جم زبده
٢٠ جم خميرة فوريه 
٥٠ جم سكر حبيبات 
٣٠ جم لبن بودرة 
٢ بيضه 
½ معلقة صغيرة فانيليا 
ذرة ملح 
ماء او لبن للعجن 

طريقة التحضير:
ينخل الدقيق في بوله 
نضيف الملح ونقلبهم
نضيف الزبده وتكون في درجة حرارة الغرفة  والبيض والفانيليا 
وندوب السكر والخميره في نص كوب ماء دافئ ويضاف الي الدقيق
تتعجن كويس ونضيف الماء الي ان تتكون عجينه متماسكة 
علي الرخامة تتدلك العجينه جيدا علي الاقل ١٠ دقائق 
تترك العجينه لترتاح نصف ساعه ثم نبدء بتشكيلها
هنقسم العجينه ١٥: ٢٠ قطعه حسب الحجم المطلوب 

التشكيل
هناخد كل قطعه ونفردها مستطيل وبعدين نلف المستطيل رول 
وبعدين الرول دا هنلفه حلزون حول نفسه 
وهنكرر الخطوات مع كل قطعه 
ووان شاءالله بجهز فيديو للوصفه والتشكيل ع شانكم 
وممكن طبعا تعملي اكتر من شكل او الضفائر 
هنرص البريوش في الصاج 
ونتركه حتي يخمر تقريبا ساعه 
للوجه
قبل الخبز هندهن الوش بصفار بيضه مخفوق بربع معلقه نسكافيه 
بعد الخبز واول ماتطلع وهي سخنه هندهنها بمربي مشمش 
وممكن نرشها سكر خشن او جوز هند او قرفه او قدميها زي ماهي 

الخبز
في فرن مسبق التسخين هنولع الشوايه ونحط الصينيه علي الشبكه اول دور .
اول ماتاخد لون ذهبي هنطفي ونطلعها وندهن الوش بالمربي 😊 وبالف هنا 

تعليقات

إرسال تعليق

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

كحك ‏العيد ‏الطريقة ‏الاصليه

ملف ‏كامل ‏عن ‏وصفات ‏البيض ‏

كفتة الحاتي زي بتاعت المحلات

طاجن ‏الكوسا ‏بالبشاميل ‏

اقتراحات ‏لفطار ‏ ‏كل ‏يوم ‏رمضان ‏ ‏