كفتة الحاتي زي بتاعت المحلات

كفتة الحاتي 

🍲 نوع الوصفه : أطباق رئيسية

🍽عدد الأفراد : تكفي ٢ – ٤     
⏱ مدة التحضير : ١٥ دقيقة     
⏱ مدة الطهي  : ١٥ دقيقة      
المكونات : 

٥٠٠ جم لحم مفروم خشن 
١ بصلة وسط مفرومه ناعمه 
١ معلقة بقدونس مفروم
١ معلقه صغيرة ملح طعام
١/٤ معلقة صغيرة فلفل أسود
١/٢ معلقه صغيرة بهارات لحمه " اختياري"
رشة جوزة الطيب
١/٤ معلقه صغيرة بيكنج بودر
  الطريقة   :
في بوله نضع اللحمه المفرومه تكون مفرومه خشنه    
نضع تفل البصل بعد تصفيته باستخدام مصفاه في البوله    
نضيف البقدونس والملح والفلفل الأسود و والبهارات  ورشة جوزة الطيب   
        

نخلطهم معا حتي تمام التجانس  
قبل الطهي مباشرة نضيف البيكنج البودر وتعجن  
تتشكل اصابع الكفته باستخدام اليد او علي سيخ  
ولكن يفضل السيخ او الخله .
في طاسه علي سطح البوتاجاز نضع معلقه الزيت وتسخن  
نقوم بترتيب اصابع الكفته فيها  
لا تقلب قبل أن يبدأ اللحم في التماسك  
نبدء نقلب ونقلب جيدا حتي تاخذ لون خفيف من كل الجوانب  
ممكن نجعلها برائحة الفحم عند طريق تسخين قطعه من الفحم حتي الاحمرار  
ووضعها في الطاسه بعد تمام النضج واضافه معلقه سمنه فوق قطعة الفحم ثم نغطي الطاسه جيدا 
تقدم ساخنه 
 اما مع الأرز او العيش والسلطة  ،،،، بألف صحة 

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

كحك ‏العيد ‏الطريقة ‏الاصليه

ملف ‏كامل ‏عن ‏وصفات ‏البيض ‏

طاجن ‏الكوسا ‏بالبشاميل ‏

اقتراحات ‏لفطار ‏ ‏كل ‏يوم ‏رمضان ‏ ‏