طاجن أم علي

❤ طاجن ام علي ❤



ام علي من الحلويات الشرقية اللذيذه 
حتي الاطفال بيحبوها والوانها جميله ومشهيه 
وتعتبر ام علي من الوصفات التاريخيه وليها قصة جميله جدا .
ممكن نحكيها لاولادنا ونشجعهم ع شان يقروا وياكلوا .☺😊

🥞 نوع الوصفة : حلويات

💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛

 المكونات : 
٣ طبقات رقاق ناشف 
٣ كوب حليب كامل الدسم 
١ معلقة كبيرة زبده او سمنه 
٣ معلقة كبيرة سكر حبيبات 
قشدة
١ معلقه كبيرة زبيب
١ معلقه كبيرة جوز هند
١ معلقه كبيره سوداني 
ربع ملعقة صغيرة فانيليا  
💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛
طريقة التحضير : 
- في كسرول ندوب السكر والفانيليا مع الحليب .
- في طاسه علي النار ندوب الزبده و ونضع الرقاق بعد تكسيره قطع صغيرة. 
♡ يمكن وضع الزبده ٥٠ ثانيه بالميكروويف ونخلطها مع الرقاق المكسر.
في طبق نضع الرقاق بعد مايتشرب الزبده ،وانا بأفضل في الحلويات الزبده أي نوع متاح وإن لم يكن غير متوفر يمكن استخدام السمنه. 
- نضيف الجوز الهند و الزبيب و المكسرات أي نوع متاح انا هنا استخدمت فول سوداني ونقلبهم جيدا ونوزعهم في الطواجن ،
♡ الكميه دي تعمل ٣ اطباق صغيرين او اتنين وسط 
- نوزع عليهم الحليب اللي دوبنا فيه الفانيليا والسكر .
- في الفرن تحت الشوايه هنضع الأطباق إلي أن يحمر الوجه وياخد اللون المطلوب .
طبعا دا مش طبق دايت خاالص هنحتفظ بيه ليوم الفري ❤

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

كحك ‏العيد ‏الطريقة ‏الاصليه

ملف ‏كامل ‏عن ‏وصفات ‏البيض ‏

كفتة الحاتي زي بتاعت المحلات

طاجن ‏الكوسا ‏بالبشاميل ‏

اقتراحات ‏لفطار ‏ ‏كل ‏يوم ‏رمضان ‏ ‏