نعاير بالجرام ولا الكوباية

دايما لمابنشوف وصفة وتعجبنا ،، بنجري نشوف المكونات بتاعتها وبنفرح لما بتكون المكونات كلها موجوده في البيت .
لكن فجاءه بنلاقي حاجه توقفنا هي العيار او المقياس اللي هنشتغل بيه .
ع شان كدا قولت اسهلها عليكم و جمعتلكم معيار المكونات الاساسيه بالكوب و الجرام : 
تحويل الجرامات الي كوب
المكونات الجافة  
 ١ كوب سكر خشن = ٢٠٠ جم
 ١ كوب سكر ناعم  = ١٦٠ جم
 ١ كوب دقيق        = ١٨٠ جم
 ١ كوب شوفان      =  ٩٠ جم

المكونات السائله 

 ١ كوب ماء          = ٢٠٠ مل 
 ١ كوب زيت        = ٢٢٠ مل
 ١ كوب زبده        = ٢٤٠ مل 

ملعقة صغيرة " شاي " = ٥  مل
ملعقة كبيرة  " طعام " = ١٥ مل

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

كحك ‏العيد ‏الطريقة ‏الاصليه

ملف ‏كامل ‏عن ‏وصفات ‏البيض ‏

كفتة الحاتي زي بتاعت المحلات

طاجن ‏الكوسا ‏بالبشاميل ‏

اقتراحات ‏لفطار ‏ ‏كل ‏يوم ‏رمضان ‏ ‏