قطايف رمضان بكل اسرارها ! هتبقوا محترفين فـ القطايف بعد الفيديو دا
القطايف كما لم تروها من قبل ,بطريقه سهله وجميله وكل اسرارها
1 كوب دقيق متعدد الاغراض
1¼ كوب ماء
1 معلقه كبيره سكر
ذرة ملح
1 معلقة صغيرة خميره فورية
1 معلقة صغيرة خميره فورية
طريقة التحضير
فى طبق عميق هننخل الدقيق .
هنضيف الملح على الدقيق ونقلبه.
فى كوبايه هندوب الميه والخميره والسكر مع بعض .
هنضيفهم على الدقيق ونقلبهم كويس جدا .
هتكون العجينه سايله تقريبا متقلقيش .
هنغطي الطبق نص ساعه .
فى طاسه على النار يفضل تكون غير لاصقه "تيفال".
هننقل العجين الى كوب او شفشق او الجهاز المخصص لعمل القطايف والبقلاوه او براد قديم .
اول لما تسخن الطاسه هنبدأ نصب من العجينه مقدار معلقه كبيره لعمل حجم قطايف العصافيري.
لو حبين نكبر الحجم طبعا نزود مقدار معلقه كمان او تلاته.
هنكرر الخطوه دى مع كل الكميه .
تعليقات
إرسال تعليق