الجلاش الحلو
الجلاش الحلو
الجلاش من اطباق الحلويات الشرقية الجميله والمحبوبه .
يوجد من الجلاش العديد من الاطباق والأشكال يوجد الجلاش السيجار و الاصابع المحشيه ويوجد الدوائر بالفستق والمثلثات والعديد من الاشكال الرائعة .
يمكن ايضا عمل الجلاش في صواني وهو ما يسمي البقلاوه ، ممكن ان تكون سادة او بالمكسرات او بالكاسترد او بالكريم باستري .
صينية جلاش حلو بحشوة المكسرات ناعم ومقرمش زي الجاهز بالظبط
المكونات
٥٠٠ جم جلاش اي نوع
٢٠٠ جم زبده
١٠٠ مل شربات ثقيل بارد
الحشو
٤ معلقة كبيرة سوداني مطحون
٤ معلقة كبيرة جوز الهند
٢ معلقة كبيرة زبيب
٢ معلقة كبيرة سكر
١ معلقةكبيرة قرفه ناعمه
طريقة التحضير
شاهد الفيديو للتفاصيل
في كسروله هنضع الزبده ع نار متوسطه حتي تسيح فقط ويسهل الشغل بها.
في صينية او قالب متوسط نضع معلقتين من الزبده السايحه ونوزعها في القالب كله جيدا .
هنرص ورق الجلاش فوق بعضه تقريبا ٥ : ٧ ورقات وبين كل ورقه نضع مقدار ملعقتين ونوزعهم بالفرشاه .
نضع الحشو ونوزعه في الصينيه .
ثم نكرر الخطوات مع باقي ورق الجلاش ،نضع ٥ : ٧ ورقات وبين كل ورقه مقدار معلقتين زبده سايحه ونوزعها بالفرشاه .
اذا تبقي زبده سايحه نوزعها علي الجلاش ولا تقلقي من كمية الزبده ،فالزبده هي ماتعطي الطعم المميز للجلاش والنعومه والقرمشه .
نقوم بتقطيع الجلاش مربعات او مثلثات كما موضح بالصورة .
ندخل الصينيه في الفرن نار متوسطة وممكن تشغيل الشوايه ولكن يجب الانتباه حتي تاخذ لون جميل ورائع .
بمجرد خروج الصينيه نضيف الشربات البارد .
ملحوظة بقا مهمه جدا : بعد مانضيف الشربات يجب تغطية الصينيه علي الاقل ٣ ساعات قبل التقديم كي تتشرب الشربات و تكون مقرمشه وناعمه وزي الجاهز بالظبط .
تعليقات
إرسال تعليق