الجلاش ‏الحلو ‏

 الجلاش الحلو   

الجلاش من اطباق الحلويات الشرقية الجميله والمحبوبه .
يوجد من الجلاش العديد من الاطباق والأشكال يوجد الجلاش السيجار و الاصابع المحشيه ويوجد الدوائر بالفستق والمثلثات والعديد من الاشكال الرائعة .
يمكن ايضا عمل الجلاش في صواني وهو ما يسمي البقلاوه ، ممكن ان تكون سادة او بالمكسرات او بالكاسترد او بالكريم باستري . 

صينية جلاش حلو بحشوة المكسرات ناعم ومقرمش زي الجاهز بالظبط  

المكونات 
٥٠٠ جم جلاش اي نوع 
٢٠٠ جم زبده 
١٠٠ مل شربات ثقيل بارد 

الحشو
٤ معلقة كبيرة سوداني مطحون 
٤ معلقة كبيرة جوز الهند 
٢ معلقة كبيرة زبيب
٢ معلقة كبيرة سكر 
١ معلقةكبيرة قرفه ناعمه 

طريقة التحضير 

شاهد الفيديو للتفاصيل


في كسروله هنضع الزبده ع نار متوسطه حتي تسيح فقط ويسهل الشغل بها.
في صينية او قالب متوسط نضع معلقتين من الزبده السايحه ونوزعها في القالب كله جيدا .
 هنرص ورق الجلاش فوق بعضه تقريبا ٥ : ٧ ورقات وبين كل ورقه نضع مقدار ملعقتين ونوزعهم بالفرشاه  .
نضع الحشو ونوزعه في الصينيه .
ثم نكرر الخطوات مع باقي ورق الجلاش ،نضع ٥ : ٧  ورقات وبين كل ورقه مقدار معلقتين زبده سايحه ونوزعها بالفرشاه  .
اذا تبقي زبده سايحه نوزعها علي الجلاش ولا تقلقي من كمية الزبده ،فالزبده هي ماتعطي الطعم المميز للجلاش والنعومه والقرمشه .
نقوم بتقطيع الجلاش مربعات او مثلثات كما موضح بالصورة .
💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚


ندخل الصينيه في الفرن نار متوسطة وممكن تشغيل الشوايه ولكن يجب الانتباه حتي تاخذ لون جميل ورائع .

بمجرد خروج الصينيه نضيف الشربات البارد .

ملحوظة بقا مهمه جدا : بعد مانضيف الشربات يجب تغطية الصينيه علي الاقل ٣ ساعات قبل التقديم كي تتشرب الشربات و تكون مقرمشه وناعمه وزي الجاهز بالظبط .

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

كحك ‏العيد ‏الطريقة ‏الاصليه

ملف ‏كامل ‏عن ‏وصفات ‏البيض ‏

كفتة الحاتي زي بتاعت المحلات

طاجن ‏الكوسا ‏بالبشاميل ‏

اقتراحات ‏لفطار ‏ ‏كل ‏يوم ‏رمضان ‏ ‏