الكبده ‏الاسكندراني ‏الوصفة ‏الاصلية

الكبده الاسكندراني الوصفة من علي العربيه 

 🍲 نوع الوصفة: أطباق رئيسية 
⏱ مدة التحضير : ١٥ دقيقة
⏱ مدة الطهي : ١٥ دقيقة 

المكونات :
٣٠٠ جم كبده 
٦ فصوص ثوم كبيره 
٥ فص حبهان
١ معلقة صغيرة كمون ناعم 
١ معلقةصغيرةملح طعام 
¼ معلقة صغيرة فلفل أسود مطحون 
١ معلقة صغيرة بهارات لحم 
½ ثمرة ليمون معصوره
١ قرن فلفل حراق  اخضر او احمر "اختياري"
½ كوب زيت نباتي 
١ معلقه لية خروف او دهن بيت الكلاوي 

طريقة التحضير  :
في طبق هنقطع الكبده شرايح صغيره جدا ونضيف عليها الملح والفلفل والبهارات والكمون والحبهان  وهنفرم الثوم ونضيفه كمان 
في طاسه هنحط الزيت ونسخنه جامد 
 اول لما يسخن الزيت هننزل عليه مره واحده بالكبده المتبله ونضيف عليهم الدهنه  وهي بتسيح متقلقيش مع الزيت ،ولو مش حبينها ممكن نضيف معلقه سمنه بلدي او اي نوع تحبيه.
هنشوحهم عشر دقائق ونضيف عصير اللمون 
والفلفل الحراق 
هتتقدم في عيش فينو مع اللمون والمخلل والفلفل الاخضر.
سر من اسرار جمال سندوتش الكبده ،،،، لما تفتحي العيش  حطيه في الصوص بتاع الكبده "البهاريز"
وبالف هنا 😊 ،،،،

تعليقات

إرسال تعليق

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

كحك ‏العيد ‏الطريقة ‏الاصليه

ملف ‏كامل ‏عن ‏وصفات ‏البيض ‏

كفتة الحاتي زي بتاعت المحلات

طاجن ‏الكوسا ‏بالبشاميل ‏

اقتراحات ‏لفطار ‏ ‏كل ‏يوم ‏رمضان ‏ ‏