ورقة ‏لحمة ‏بالخضار

ورقة اللحمة بالخضار او طاجن اللحمه بالخضار


تعتبر الوصفه دي من الوصفات الصحيه ،الغنية بالعناصر الغذائية والالياف .
تتميز بالالوان الرائعه الطبيعية المشهية جدا .
المكونات

لحم بتلو مكعبات
بطاطس
بصل
طماطم
فلفل اخضر
بسله
جزر
فاصوليا 
٢ كوب ماء 
٢ معلقة كبيرة زيت نباتي 




                             


التتبيله
ه فصوص حبهان
٧ عود قرنفل
١ عود قرفه خشب 
٣ ورق لوري
رشة جوزة الطيب إختياري 
٢ صغيرة ملح طعام 
¼ معلقة صغيرة شطه ناعمه اختياري
½ معلقة صغيرة فلفل أسود مطحون اختياري
نجمه يانسون نجمي اختياري


                             


 هنحتاج لطاجن او صينية ونبطنه بورق فويل وهنقول ازاي .

    طريقة التحضير

 نغسل الخضار جيدا قبل التقشير ،ثم نقوم بتقشير الخضار المستخدم .
نبدأ بالبطاطس هنقطعها انصاف زي ماهو واضح في الصورة .

                           


 بعد كدا نقطع الكوسا باي شكل تحبوه ممكن دوائر او انصاف دوائر
.
 
                             

هنقطع الفلفل الاخضر مكعبات ،فائدة الفلفل الاخضر هو الطعم والنكهه المميزه وبيشيل زفارة اللحمة.

                              


هنقطع الطماطم مكعبات كمان متوسطة الحجم وناخد بالنا ع شان 
متتهريش اثناء التسوية ،وتبقي مميزة بلونها الجميل.
                            

نقوم بتقطيع البصل جوانح ونقلب الخضار بعد اضافة جزء من الملح المستخدم في الوصفه .
                             
هنا اضافنا البسله والجزر والفاصوليا الخضراء.
                             

هنضيف التوابل والملح علي اللحمه .
♡ اهم خطوه بقا هندعك التوابل واللحمه كويس جدا جدا ونسيبهم علي ما نجهز الخضار ونقطعه ونجهز القالب اللي هنشتغل فيه .


                                

في صينية او قالب هنبطنها بورق قصدير بورقتين علي بعض ،طول الورقه مش اقل من متر مثلا ع شان نقدر نلفها كويس بطريقة لا تسمح بخروج السوائل من الورقه ،
لو طلعت السوائل دي هتنزل لقعر الصينية وتتحرق وممكن تغير ريحةالخضار فناخد بالنا كويس.

هنحط اللحمه الاول وبعدين نضيف عليها الخضار ونضيف معاهم الماء . 
يفضل وضع الماء قبل التسوية ع شان لا نفتح عليها اثناء التسويه .
                             


                                   

 
نبدء نغطيها باطراف ورق القصدير كويس ،نتاكد اننا كمرناها كويس جدا زي ماقولنا ع شان السوايل لا تخرج من الورقه .
                           

طريقة الطهي 

ممكن ان نضعها علي البوتاجاز حتي تغلي لمدة نصف ساعه ثم نهدي النار ويفضل وضع شياطة ان وجدت لمدة نصف ساعة .

- ممكن ان نضعها بالفرن يكون فرن عالي لمدة ساعة. 


دا شكلها بعد مااستوت 😋😍
                      

وبالف هنا،،،


تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

كحك ‏العيد ‏الطريقة ‏الاصليه

ملف ‏كامل ‏عن ‏وصفات ‏البيض ‏

كفتة الحاتي زي بتاعت المحلات

طاجن ‏الكوسا ‏بالبشاميل ‏

اقتراحات ‏لفطار ‏ ‏كل ‏يوم ‏رمضان ‏ ‏