البسبوسة ‏

طريقة عمل البسبوسه 


طريقة عمل البسبوسة بطريقة سهلة و طعم زي المحلات .

المكونات

٣٥٠ جم سميد خشن
٨٥ جم سمنه سايحه
١٠٠ مل لبن حليب
٥٠ جم عسل جلوكوز او عسل نحل 
١٧٥ جم سكر 
٣٠ جم جوزهند مبشور

المكونات بالكوب 

٢¼ كوب سميد خشن
½ كوب سمنه سايحه
½ كوب لبن حليب
١ معلقة كبيرة عسل جلوكوز او عسل نحل 
١ كوب سكر 
٢ معلقة كبيرة جوزهند مبشور 

للشربات 
١ كوب سكر
١½  كوب ماء 
١ معلقة كبيرة عسل نحل او عسل جلوكوز  
١ معلقة كبيرة زبدة او سمنه بلدي .

الطريقة 

يتم دعك او بس السميد وجوز الهند مع السمنه السايحه .
نفركهم كويس لحد مانتاكد ان كل حبيبات السميد اتغلفت بالسمنه، تعتبر دي اهم خطوه 

ف كسرولة هنحط اللبن والسكر والعسل مع بعض ونقلبهم كويس بمعلقه ع شأن مندخلش هوا في الخليط ونتاكد ان السكر كله داب .
لو في صعوبه في تدويب السكر ممكن ندفيهم ع نار هاديه لحد مايدوب بس منطولش النار عليهم .
هنحط خليط اللبن علي السميد والسمنه ويادوب نخلطهم مع بعض ناخد بالنا مش هنعجن .
في صينية مقاس ٢٥ هنوزع الخليط بالراحه وممكن نهبد الصينيه علي الرخامه ع شأن تتساوي ،وممكن نمسح ايدينا بدهنه سمنه ونساويها بايدينا .
بتتسوي في فرن ١٨٠ ° لمدة نص ساعة تقريبا .
اول لما تبتدء الحواف او الجوانب تحمر نحضر الشربات بتاعها اول لما يغلي نضيفه عليها لما تطلع .
التزيين 
ممكن قبل النضج نضيف مكسرات مجروشة او لوز مقشر او البندق .
ممكن من غير تزيين 
وممكن برشة فستق علي وجهها بعد النضج
 وتقدم مع القشطه او الايس كريم الفانيليا 😋🥰
ملحوظة مهمه جداااا
الشربات بيتحط سخن اول مانطلع البسبوسه من الفرن 
ملحوظة كمان 
هنغطي الصينية كويس جدا بورق ألومنيوم او اي طبق نفس مقاس الصينية مش اقل من ساعة ع شان تبقا طريه 😋
لما تبرد خالص نقطعها براحتنا مكعبات او قطع كبيره 
وبالف هنا 💗🥰

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

ملف ‏كامل ‏عن ‏وصفات ‏البيض ‏

كفتة الحاتي زي بتاعت المحلات

كحك ‏العيد ‏الطريقة ‏الاصليه

اقتراحات ‏لفطار ‏ ‏كل ‏يوم ‏رمضان ‏ ‏

خلطة ‏المحشي ‏بكل ‏اسرارها ‏وطعامتها ‏