الكباب
المكونات
½ ك شرائح اللحم سواء فلتو او وش الفخذه.
١ معلقة صغيرة ملح
١ معلقة صغيرة فلفل اسود
٣ ثمرة بصل
رشة جوزة الطيب
معلقه كبيره بقدونس مفروم
الطريقة
هندق شرائح اللحم سواء بالمطرقه او جنب السكينه او حتي بكنكه قهوه قديمه .
الغرض من دق اللحمه انها تخرج عصارتها فتكون طريه بعد ماتستوي مش ناشفه.
هنقطع البصل شرائح او جوانح المهم قطع كبيره.
في كيس ثلاجة هنحط الشرائح والملح والبصل الجوانح والفلفل و رشة جوزة الطيب والبقدونس ونقفله كويس.
وبعدين نرجه ونخلط المكونات كويس .
ونشيله في التلاجه علي الاقل ٦ ساعات قبل الشوي .
هنحضر الشوايه ونرص شرائح اللحمه علي شبكة الشواية.
عشر دقائق لكل وجه وتصبح جاهزه وناضجة 😋💗.
ملحوظةبقا شرائح البصل في الوصفه هتتشوي وتتقدم كتزيين للطبق وطعمها بيبقا جميل جدا وممكن طبعا نضيف للتزيين الطماطم المشوية والفلفل المشوي .
🥰🥰🥰
تعليقات
إرسال تعليق