بلح ‏الشام ‏بطريقة ‏سهله ‏جدا ‏

بلح الشام من الحلويات الجميله واللذيذه والمحبوبه للاطفال 

المكونات 

١ كوب دقيق متعدد الأغراض 
١ كوب ماء 
¼ كوب زبده او الزيت
٢ بيضة 
فانيليا 
١ معلقة كبيرة سكر
ذرة ملح 
١ معلقه كبيره نشا ذرة او دقيق سيمولينا 

طريقة التحضير 

في حله علي النار هنسخن الميه والزبده مع بعض .
اول لما تدوب الزبده هنضيف الدقيق والسكر والملح والنشا.
 هندوبهم كويس جدا 
لحد مايتكون كتله عجين متجانسه .
ونتاكد ان مفيش كلاكيع خالص ولا دقيق.
هننقلهم في طبق او بوله ازاز ونغطيهم لحد مايبردوا.
هنضيف البيض واحده واحده ونتاكد ان العحينه اتشربتهم خالص .
هننقل العجينه لقمع الحلواني ونستخدم الشكل الخاص بالبلح الشام سواء الرفيع او التخين ع حسب لو هنحشيه ولا لا .
هيتم تحمير بلح الشام في زيت غزير بارد او دافيء لكن مش سخن .
ممكن نرشه بالسكر اول لما يطلع او 
هنسقيه شربات بارد يستحسن يكون طالع من الثلاجه 
يعني بلح الشام سخن الشريات بارد ❤
وبالف هنا، ،

تعليقات

إرسال تعليق

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

كحك ‏العيد ‏الطريقة ‏الاصليه

ملف ‏كامل ‏عن ‏وصفات ‏البيض ‏

كفتة الحاتي زي بتاعت المحلات

طاجن ‏الكوسا ‏بالبشاميل ‏

اقتراحات ‏لفطار ‏ ‏كل ‏يوم ‏رمضان ‏ ‏